Aihearkisto: Lukioiden tapaamiset

Lukuvuoden 2014-2015 viimeinen digitutortapaaminen

Saimme kokoontua tämän kevään viimeiseen digitutortapaamiseen Lauttakylän lukiolla Huittisiin. Koulun miljöö oli kyllä keväisessä asussaan mitä ihanin.

WP_20150518_001 (800x450)

Kuvassa ihastellaan Lauttakylän lukion kuvataideluokkaa. Aivankuin ateljee!

Jatka lukemista Lukuvuoden 2014-2015 viimeinen digitutortapaaminen

Rauman Lyseon lukion malli AT1:n toteuttamisesta oppilaanohjauksen yhteydessä

Rauman Lyseon lukiossa ollaan tartuttu opiskelijoiden tieto- ja viestintätekniikkataitojen kehittämiseen. Ideoita on haettu mm. Kaarinan lukiosta. Mika Kolun ajatuksien pohjalta raumalaiset lähtivät kehittämään ideaa omaan lukioon sopivaksi. Rauman Lyseon lukion mallin, jossa AT1 ja OPO1 sulautuvat yhteen, lukujärjestystekniset ratkaisut on toteuttanut apulaisrehtori Ilkka Korvetausta. Tässä mallissa opinto-ohjauksen pakollinen kurssi on jaettu opiskelijoille kolmeen vuoteen. Kurssitarjottimella OPO1 kulutti yhden kokonaisen palkin, mutta jätti tyhjäkäyntiä palkin sisällä kahden oppitunnin kohdalle. Näitä kohtia lähdettiin täyttäämään AT1-kurssin sisällöillä. Rauman Lyseon lukiossa on kolme opinto-ohjaajaa ja heidän lisäkseen AT1 kurssin sisältöjen opettamiseen valjastettiin kolme opettajaa.

Jatka lukemista Rauman Lyseon lukion malli AT1:n toteuttamisesta oppilaanohjauksen yhteydessä

Loppukevään 2014 lukiovierailut

Keväällä 2014 koordinaattori vieraili vielä sekä Kokemäen lukiossa 17.4.2014 että Eurajoen lukiossa 5.5.2014. Molemmissa lukioissa on otettu Pedanet käyttöön ja näissä tapaamisissa käytiin läpi tuon järjestelmän ominaisuuksia. Erityisesti kiinnitettiin huomiota lomaketyökaluun, joka on toistaiseksi tuon järjestelmän tarjoama mahdollisuus sähköisen testin tekemiseen.

Eurajoella tapaamiseen kuului myös opettajien vertaistutorointia, jossa oman koulun opettajat esittelivät toisilleen mitä he olivat tvt:n saralla kokeilleet. Mukana esittelyissä oli Pedanet ja Pezi.

Kohtaamisia lukioissa

WP_20131126_008      WP_20131126_007

Tänään lähden ensikertaa koordinaattorin ominaisuudessa tapaamaan Ulvilan ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukioiden opettajia tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön hyödyntämisessä. Odotan tapaamisilta paljon kriittistä keskustelua, hyvien ideoiden parastamista ja innokasta osallistavaa kokemusta.

Näillä teemoilla mennään:

 • tää ei oo rakettitiedettä
 • muutossietokyky
 • yhteisöllisyys versus yksilösuoritus

Ajatuksia minulla on kuulla opettajien ajatuksia esimerkiksi seuraavista asioista

 •  Tiedonhaku, tiedon yhteinen tuottaminen, esittäminen ja soveltaminen
 •  Videoiden käyttö ja tuottaminen
 •  Pelillisyys
 •  Käänteisen luokkahuoneen mahdollisuudet
 •  Sosiaalisen median työkalut
 •  Toimisto-ohjelmien käyttö
 •  Koulun verkkoasemien hyödyntäminen
 •  Oppimisympäristön hyödyntäminen