Kaikki kirjoittajan Sari Aaltonen (e. Piisi) artikkelit

Office365 ja SWAY

Innovatiivinen tapa tuottaa esityksiä, SWAY. Klikkaa sekoita ja saat taas uudenlaisen vaihtoehdon näkyville.

SWAY yhdistettynä O365-tunnuksiin tarjoaa opiskelijalle ja opettajallekin hieman erilaisen tavan tuottaa esityksiä. Väittäisin, että jotain PowerPointin ja Prezin välimaastossa olevaa. Sway on helposti omaksuttava, voit lisätä tuotokseesi videoita, kuvia, tekstiä ja vaikka Mixejä.

Swayn hyviä puolia on erityisen hyvä skaalautuvuus eri laitteille, joten lukujan näkökulmasta ei ole merkitystä millä laitteella esitystä lukee.

Tässä YouTube soittolista Sway:n tutoriaaleista:

Esimerkkis Sway’llä tuotetusta esityksestä.

 

Office365 ja PowerPointin lisäosa Mix

PowerPoint on tuttu työkalu Microsoftin toimisto-ohjelmista. Nyt tähän työkaluun on ladattavissa lisäosa Mix, jonka avulla PowerPointiin on entistä helpompi lisätä videoita, kirjoittaa tekstiä käsin ja upottaa PowerPoint-videoita oppimisympäristöön tai vaikka SWAY:hin.

Lisätietoa PowerPointin lisäosasta ja sen asennuksesta löydät täältä.

Yhdistettynä O365-kirjautumiseen tällä lisäosalla on myös mahdollista teettää monivalintakysymyksiä ja seurata kuka on katsonut videoita ja miten kysymyksiin on vastattu.

Office365 uutisia ja perustietoa Class Notebookista ja OneNotesta

Class Notebook on O365:n kohtuullisen uusi tulokas. Kun opettaja luo Class Notebookin ja jakaa sen opiskelijoille järjestelmä luo automaattisesti kyseisille opiskelijoille omat osiot ja koko ryhmälle yhteisen alueen. Näiden lisäksi opettajalle luodaan sellainen alue, jota opiskelija pääsevät vain tarkastelemaan.

OneNote on sähköinen muistikirja, jota voi käyttää sekä Online-versiolla että ns. työpöytäversiolla. Erityisesti työpöytäversio tarjoaa helposti käyttäjälleen helppoja tapoja lisätä oman teksitin joukkoon videoklippejä ja äänitiedostoja.

Jatka lukemista Office365 uutisia ja perustietoa Class Notebookista ja OneNotesta

Office365 uutisia ja perustietoa OneDrivestä

Office365 tarjoaa opettajalle ja opiskelijalle monia mahdollisuuksia. Koska Porissa Edupori-tunnukset ovat alunperin otettu käyttöön korvaamaan vanhaa sähköpostijärjestelmää, niin monille opettajillekin on jäänyt mielikuva siitä, että O365 on vain sähköposti. Mutta palvelu tarjoaa opettajalle paljon muutakin. Tässä ensimmäisessä osassa hieman OneDrivestä.

Jatka lukemista Office365 uutisia ja perustietoa OneDrivestä

Vinkkejä ja huomioita kokeen laadintaan Oma-Abitti –palvelussa.

Tässä artikkelissa tuodaan esiin muutamia huomioita oma-abittipalvelussa tehtyihin kokeisiin. Tutustutaan kahden editorin toimintaan ja opiskelijalle tuleviin näkymiin. Oma-abitti -palvelu löytyy osoitteesta: https://oma.abitti.fi/. Mikäli et ole vielä kirjautunut, niin kannattaa käydä kirjautumassa ja kokeilla kokeenlaadintaa Abitti-palveluun.

Jatka lukemista Vinkkejä ja huomioita kokeen laadintaan Oma-Abitti –palvelussa.

Abitti-päivityksiä

Hyvää alkanutta lukuvuotta!

Abitti ja Digabi-tiimit ovat olleet kesän aikana ahkeria. Koetilan palvelin on saanut uudistuneita ja odotettuja ominaisuuksia.

http://www.abitti.fi/blogi/2015/07/kokeen-suorituksen-seuranta-helpottuu/ 

Lisäksi 21.8.2015 tehty kokelaan tikkupäivitys tuonee helpotusta UEFI-asetusten kanssa. Tätä testataan porukalla torstaina 27.8.2015. Silloin luvassa lisäinfoa asiasta.

http://www.abitti.fi/blogi/2015/08/koneiden-kaynnistaminen-yksinkertaistuu/

Chromebookkien kanssa kannattaa olla tarkkana, jos haluaa käyttää sellaista kokeessa. Tässä hieman listausta CB:en ominaisuuksista.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Chrome_OS_devices/Chromebook

 

Abitti – arkisia pulmatilanteita ja niiden ratkaisuja

Tammikuun lopussa Digabi-tiimi julkaisi ensimmäisen Abitti-versionsa. Siitä lähtien olemme tarjonneet opettajille mahdollisuuden pitää kurssikokeita tai pienempia kurssiin liittyviä osakokeita tälläkin järjestelmällä. Tähän juttuun olen poiminut muutamia käytännön ongelmatilanteita, niiden ratkaisuja ja joitakin sellaisia asioita, joita kannattaa huomioida Abitti-koetta järjestettäessä.

Jatka lukemista Abitti – arkisia pulmatilanteita ja niiden ratkaisuja